Dirigent & begeleiding

Voor een bijzonder repertoire heb je een dirigent nodig die daar gevoel voor heeft. Die zich wil verdiepen in geschiedenis en achtergrond en veel ervaring heeft in arrangeren. En een begeleidingsband die de sfeer van onze muziek precies aanvoelt én muzikaal kan ondersteunen.

Gerard Schoren

Gerard Schoren is al jaren onze dirigent. Ook begeleidt hij ons op gitaar.
Hij zorgt voor prachtige en vaak verrassende, meerstemmige arrangementen. Waardoor de soms aloude nummers niets aan rijkdom verliezen, maar er een nieuwe dimensie bij krijgen.

En hij zorgt ervoor dat we met plezier onze zangtalenten ontdekken en ontwikkelen. Zodat zowel de onervaren als de meer ervaren zangers een stukje verder durven te gaan dan ze dachten te kunnen.

Gerard is zanger, contrabassist, gitarist, arrangeur, workshopleider en natuurlijk koordirigent. Hij heeft de opleiding koordirectie gedaan.
Zijn muzikale bagage is divers: hij studeerde klassiek gitaar, speelde popmuziek, speelde (én danste) Cubaanse son en Argentijnse tango en zong close-harmony, oude en nieuwe muziek.
Gerard is contrabassist en zanger van het Charivari trio.

Naast dirigent, arrangeur en gitarist van Hatikwa is hij ook dirigent van Volver (Latijns-Amerikaanse muziek) en het wereldmuziekkoor Volkooren.

dirigent Gerard Schoren

Begeleiding Klezmore

Tijdens optredens worden we soms muzikaal begeleid door wereldmuziekensemble Klezmore, een klezmerband bestaande uit:

  • Nikolai Frank Jensen – bas
  • Karin Peters – accordeon
  • Thomas Ruffen – viool
  • Ben Immens – klarinet
  • Lijnis Nelemans – gitaar, percussie, cimbalom

Ze vertolken op onnavolgbare manier de prachtige klanken en ziel van de klezmermuziek.
Klezmer komt van ‘kli-zemer’ wat zoveel betekent als lied-instument. Je instrument is een verlengstuk van je stem: je zingt ermee. Een typisch Joodse muziekstijl en Klezmore sluit daarmee perfect aan bij ons repertoire.